Nastavnici, učitelji i vaspitači  škola imali su prilike da se takmiče na 12. međunarodnom festivalu dečjeg stvaralaštva “Kreativna čarolija” održanog u Banji Vrujci 28. i 29. aprila.
Pobednici Festivala nagrađeni su studijskim putovanjem u Makedoniju od 28. do 31. jula.

Organizatori Festivala, Ministarstvo prosvete, udruženje građana “Kreativa” kao i osnovna škola Bejza, učestvovali su u organizaciji putovanja sa ciljem okupljanja kreativnih i talentovanih kadrova oko ideje deljenja znanja, iskustava i usavršavanja, kao i podsticanja kreativnih ideja učenja.
bejza makedonija 5
Osnovna škola Bejza prepoznaje potrebu talentovanih kadrova, te kao odgovor pruža podršku svojim zaposlenima da kreativnim radom i sposobnostima na različite načine doprinose unapređenju celokupnog sistema obrazovanja i vaspitanja u zemlji.
bejza makedinija 6
Nagrađeni kadrovi imali su priliku da posete Yahya Kemal College, koji je bio i domaćin, da se upoznaju sa kolegama ove obrazovne institucije, načinom rada, idejama i da usvoje i podele iskustva u radu, pedagoške prakse, segmentima razvoja kreativnog vaspitanja. Posetili su gradove Ohrid i Struga, i imali prilike da se upoznaju sa ovim krajem Makedonije. Okupljeni oko ideje stvaranja jedne kreativne porodice, razmenjivali su svoje ideje i kreativna rešenje zadatim studijama slučaja tokom sprovedenih radionica.
bejza makedonija 1
Sa vama delimo neke od zanimljivih momenata sa našeg putovanja, i radujemo se realizaciji započete saradnje sa našim prijateljima iz Makedonije.

bejza makedonija 3
Veliko hvala Ministarstu prosvete Republike Srbije, organizatorima Festivala, udruženju građana “Kreativa” kao i svim prijateljima iz drugih škola sa kojima je bilo zadovoljstvo razmenjivali stečena iskustva.