Mentalna aritmetika sastavni je deo predmeta Maths Club koji je fakultativni predmet u našoj školi.
art_1744-copy
Maths Club pohađaju svi razredi od prvog do šestog. Ovaj čas se izvodi na engleskom jeziku i za potrebe predavanja koriste se Cambridge udžbenici kao nastavno sredstvo kao i dodatni radni listovi iz mentalne aritmetike.

Soroban računaljka je drevna Japanska računaljka uz koju se sprovode časove mentalne aritmetike u prvom periodu.
Kad se nauče pravila sabiranja i oduzimanja, određeni period posebnu pažnju posvećujemo na proces vizualnog pamćenja same računaljke i obavljanje sabiranja i oduzimanja mentalno zamisljujući samu računaljku.

Kada dete savlada na ovaj način mentalno računanje, u mogućnosti su da jako brzo vrše sabiranje i oduzimanje i da u roku od svega nekoliko sekundi odgovore na zadatke poput 235+254-127+509.

Mentalna aritmetika poboljšava rad desne i leve strane mozga čime se uveličava kapacitet pamćenja, sposobnost i praktičnost u raznim životnim situacijama i u školskom životu.

Mentalna aritmetika u našoj školi je jedan vid zabave i rasterećenja od svakodnevnih regularnih školskih obaveza, ali veliki značaj dajemo usvajanju jedne zanimljive tehnike računanja upravo iz razloga što se menatlanom aritmetikom bavimo na engleskom jeziku i zajedno sa Cambridge programom usvajajamo englesku matematičku terminologiju.