Osvojena ZLATNA i BRONZANA medalja na V Međunarodnom otvorenom prvenstvu Čukarice u ubrzanom šahu

Šahovski klub “Kralj” u saradnji sa osnovnim školama i predškolskim ustanovama opštine Čukarica pod pokroviljestvom opštine Čukarica organizovao je V pojedinačno otvoreno Međunarodno prvenstvo Čukarice u ubrzanom šahu za mlade.


Posebne čestitke za učenice Tamaru Janković (zlatna medalja) i Zaru Grujičič (bronzana medalja).

Pravo na učešće imali su svi takmičari rođeni 2000. i mlađi. Učestvovalo je više od 170 talentovanih učesnika iz 7 različitih zemalja. Pored igrača iz Srbije, turnir su igrali i takmičari iz Turske, Makedonije, Hrvatske, Bugarske, Sjedinjenih Američkih Država, Islamske Republike Iran i Island. Dečaci i devojčice igrali su u 10 različitih grupa.

U sastavu Bejza šahovskog tima, učestvovali su: Azra Japidzi, Omer Japidzi, Zara Grujicic, Andrija Bidimirovic, Stefan Živanović, Tamara Janković, Filip Denisov, Filip Jakovljević, Zehra Yildiz i Ivor Kvarantan.

“Ovo šahovsko takmičenje, iz godine u godinu potvrđuje da je šah među decom, od najranijeg uzrasta na našoj opštini omiljen”, rekao je član Veća opštine Čukarica, Zoran Adamović.
Marija Lukić, predsednik Šahovskog kluba “Kralj” uručila je plaketu GO Čukarica za pomoć i podršku u popularizaciji šaha. Najboljim takmičarima uručene su diplome, medalje i pehari, a među najboljima našli su se i našiučenici  koji su savršenom igrom i koncentracijom pokazali veliku ljubav ka ovoj igri uz poštovanje protivnika.

ZLATNU MEDALJU osvojila je naša učenica Tamara Janković ,

dok je SREBRNU MEDALJU osvojila Zara Grujičič.

U ekipnom plasmanu, os Bejza je osvojila 3. mesto!

ČESTITKE upućujemo svim učenicima na odličnoj igri, sjajnom plasmanu u vrlo jakoj konkurenciji. BRAVO!