Osnovna škola Bejza svojim zaposlenima omogućava različite oblike stručnog usavršavanja koji se realizuju u skladu sa školskim programom rada i planom stručnog usavršavanja naše škole.
Proteklog vikenda u našoj školi održano je stručno usavršavanje kroz seminar “Više od igre”. Seminaru je prisustvovalo 25 učesnika iz privatnih i državnih predškolskih ustanova i osnovnih škola.


Sticanje teorijskih i praktičnih znanja o dramskom metodu i tehnikama kao visoko vrednovanom i efikasnom medotu i strategiji učenja bio je osnovni cilj sprovdenog seminara. Upoznali smo se sa strukturom dramskog metoda, specifičnim dramskim tehnikama i načinima njihove implementacije u radu sa decom različitih uzrasta kroz povezivanje sa svim oblastima vaspitno-obrazovnog rada.
Kroz različite situacije upoznali smo se načinima rešavanja problema u grupi pomoću dramskih tehnika, ali istovremeno i unapredili sposobnosti učesnika kroz kritično procenjivanje sopstveog rada.


Kroz obuku o načinima evaluacije učešća dece u dramskom procesu usvojili smo nova i razmenili dosadašnja iskustva, saznali dosta novih informacije u vezi obrazovanja i vaspitanja dece.