Osnovna škola Bejza veliki značaj pridaje i poseban odnos ima prema nastavnom predmetu, Informatici. Zbog velike zainteresovanosti naših učenika bavimo se programiranjem i kroz posebne IT projekte i kurseve radimo na različitim zadacima vežbamo programiranje različitih nivoa.

“Hour of Code”, je skraćena verzija kurseva u odnosu na kurseve kojima se bavimo tokom cele školske godine na časovima Informatike.
Bejza IT klub okuplja veliki broj dečaka i devojčića od prvog do četvrtog razreda.
Deca sa velikim interesovanjem i željom ka istraživanju novog, pristupaju časovima, a radne grupe kao i sami zadaci prilagođeni su uzrastima.
Ono što se ističe kao posebno interesantno tokom ove školske godine je da su kurseve sa velikim uspehom zavšili svi naši učenici, pa čak i oni najmlađi koji još uvek ne čitaju dobro ili čak i ne znaju celu latinicu, dok se u grupi starijih učenika prema utiscima profesora, izdvajaju fantastični rezutati učenika koji su pohađali napredne kurseve.


Uz dosta rada, truda i vežbe, učenici su savladali osnove programiranja i usvojili pojmove komjuterske nauke. Pojam petlje, uslovnih operacija, piksela sada više nisu strani pojmovi za njih. Vežbanjem deduktivnih sposobnosti kroz različite zadate primere, ocenili smo da zbog ovako dobrih rezultata naše učenike očekuju iznenađenja i tokom letnjeg kampa nakon završene školske godine, gde će imati prilike da dosadašnja stečena znanja upotrebe na novim, izazovnijim zadacima.